Vinterfåglar inpå knuten 2021

Ta’ tag i din kikare och hjälp med att dokumentera naturen precis utanför din dörr. Det är dags för den årliga, nationella fågelräkningen.

Räkning vinterfåglar

Under namnet Vinterfåglar inpå knuten genomförs årets räkning från 29 januari till 1 februari. Aktiviteten är perfekt för hela familjen eller en ensamrörare att njuta av, oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren proffs. Vi kanske inte kan träffas nära och kära just nu, men du kan planera med vänner och familj för att delta i världens största djurlivsundersökning, allt från ditt eget hem.

Så här bidrar du

För att delta är allt du behöver göra att välja någon timme mellan 29 januari och 1 februari för att se vad du kan upptäcka. Oavsett om du är en tidig fågel eller en nattuggla kan du fortfarande delta. Därefter räknar du fåglarna du ser i din trädgård eller från din balkong. Varje räkning är viktig, så om du inte ser något, vänligen skicka fortfarande ditt resultat. Att ta reda på vilka fåglar som inte besöker ditt område är lika viktigt som att förstå de som gör det.

Skicka dina resultat

Dina resultat kan du rapportera till BirdLife Sverige (Sveriges Ornitologiska Förening) där en sammanställning görs. Rapporteringen görs bäst via vinterfåglars hemsida ​www.vinterfaglar.se, men det är också möjligt att rapportera via en gratis-app liksom via post på ett särskilt rapportkort.


Bild: Country Living UK