Vintertecken efter Stålbogavägen

I veckan rustades Stålbogavägen med de välkända oranga snöpinnarna, ett tydligt tecken att de mörka årstiderna är på ingång.

Det blir det kallare

Än så länge har Kung Bore lyst med sin frånvaro, och Stålboga har varit förskonat från nattfrost. Men förmodligen dröjer det inte länge innan temperaturen faller nedanför noll-strecket, inklusive risk för snö.

Snöpinnar för allas säkerhet

När det snöar anger de nyss uppsatta snöpinnarna var dikeskanten finns. Pinnarna minskar risken för en olycka. Med även utan snö kan reflexerna på pinnarna rädda liv genom att visa vart vägen går när det är mörkt. Dessutom måste personal som sköter snöröjningen veta hur långt ut i kanterna de ska plöja snö.

Var rädd om snöpinnen

Snöpinnarna har stor betydelse för allas säkerhet. Var alltså rädd om dem. Det gäller också med tanke på miljön: snöpinnarna återanvänds varje vinter.