Fjärilsövervakning i vår- och sommartid

I Stålboga ”ute på landet” finns olika fjärilar, stora och små, med många fina färger. Att räkna och titta på dessa insekter med sina vackra och fladdrande vingar är som ett spännande äventyr. Det är att komma ut i naturen på ett annorlunda sätt.

En god gärning för kropp och själ

Varma dagar, blomrika hagar och fjärilar hör ihop, vilket kanske är en anledning till varför vi tycker så mycket om fjärilar. Vi gläds åt vårens första citronfjäril. Lite senare under året förtrollas vi av blåvingar, aurorafjärilar, de ståtliga makaonfjärilarna och många andra sorter.

Räkna på fjärilar du också

Åldern spelar ingen roll, alla kan vara med, gammal som ung. Du behöver inte ens kunna ta dig fram i skog och mark. Det går bra att räkna fjärilar i sin egen trädgård – eller i en park – det går att anpassa efter var och ens förutsättningar.

Om Svensk Dagfjärilsövervakning

Från och med 2010 övervakar nätverket Svensk Dagfjärilsövervakning de förändringarna i de svenska dagfjärilarnas antal. Genom att bygga upp, samordna och ge service åt ett nätverk av rapportörer spridda över hela landet arbetar gruppen för att svara på dessa frågor.

Hjälp till att bevaka Sveriges fjärilar

Som nämndes ovan, i Stålboga finns det gott om olika fjärilssorter. Alla kan vara med och räkna fjärilar, du behöver inte vara expert utan det räcker med att du tycker om och är intresserad av fjärilar.
Intresserad? Kontakta Svensk Dagfjärilsövervakning redan idag.


Bild: Pixabay