Fiberutbyggnad fortlöper

IP-Only meddelar att fiberutbyggnaden i Dunkers område har fortlöpt under våren men tagit längre tid än beräknat. Hittills har drygt 40 procent av alla hushåll fått sin fiberanslutning installerad.

Förändrad tidsplan

Tidigare fanns en ambition att fiberinstallationen hos samtliga hushåll skulle vara färdig sommaren 2020. Den nya tidsplanen är istället att installation kommer ske löpande under sommaren och hösten. Det innebär att samtliga hushåll beräknas vara uppkopplade senast årsskiftet.

Knutpunkter sätts upp

Under hösten kommer IP-Only att sätta upp två knytpunkter kring Stubbetorp och en Dunkers kyrka. En knutpunkt (även kallad nod) är en byggnad där all hårdvara finns. Det kan ses som knutpunkten mellan stamnätet och områdesnät och det som gör att du får fibersignal fram till fastigheten.

Har du frågor?

IP-Only svarar gärna på dina frågor: besök IP-Onlys kundforum, skicka ett mejl till oss eller ring företagets kundservice på telefonnummer 0200-43 00 00 (vardagar 09:00-17:00).


Källa och bild: IP-Only