Julmarknader i Stålbogas omgivning

20191122

Från slutet av november till mitten av december hålls ett stort antal julmarknader och julskyltningar i Stålbogas direkta omgivning. På orter som Malmköping, Sparreholm, Sanda (Strängnäs), Eskilstuna och Mariefred arrangeras stämningsfulla marknader, vilka passar alla smaker. Här är en liten översikt.


Lördag 30 november + söndag 1 december, kl. 10 – 16
Eskilstuna Rademachersmedjorna och Gamla staden

Varje år sedan 1960 har Eskilstuna stadsmuseum tillsammans med Rademachersmedjornas intresseförening arrangerat en julmarknad den första advent. Här hittar du mat och hantverk till försäljning. I de gamla 1600-talssmedjorna finns flera butiker med traditionella hantverk. Leksmedjan är öppen för alla leksugna barn och i Berglindska museismedjan visas ett gammaldags julbord. 


Söndag 1 december, kl. 10 – 1530
Mariefred, Rådhustorget

Första advent förvandlas torget i Mariefred till en marknadsplats full med julstämning. Gå runt bland alla knallar och hitta inspiration till julklappar och godsaker till julbordet. Barnen kan lämna sina önskelistor till tomten som besöker julmarknaden. På Callanderska gården kan man ta en välbehövlig fikapaus.


Lördag 7 december + söndag 8 december, kl. 10 – 16
Malmköping, Stora Torget och vid Hembygdsgården

Traditionell julmarknad i Malmköping. Julcafé i Stadshuset och Hembygdsgården, med julpynt, marknadsstånd, tomtar, glögg, mat, hantverk och julskyltning. Vintervarmt välkommen med hela familjen!


Söndag 8 december, kl. 10 – 15
Sanda (Strängnäs), Solgården

Sanda julmarknad är en traditionell julmarknad som i första hand riktar sig till privatpersoner som skapar, hantverkar, pysslar, bakar och tillverkar. Försäljning av olika hantverk och produkter. Välkommen till den fina julmarknad i Solgården, Sanda!


Lördag 14 december + söndag 15 december, kl. 11 – 16
Sparreholm, Sigridslunds skola

Sigridslunds café & handelsbod (mellan Sparreholm och Nyköping) bjuder in till julmarknad med mat och hantverk, musikunderhållning, pyssel. Inomhus och utomhus. I caféet säljs hembakat, jultallrik, soppa, smörgåsar, våfflor m.m.


Söndag 15 december, kl. 10 – 15
Eskilstuna, ReTuna Återbruksgalleria, Folkestaleden

En mysig julmarknad där du julhandlar klimatsmart. Personliga julklappar med miljötänk. För hela familjen!