Fler vill bo på landet

Stålboga har blivit ett allt mer attraktivt område och har fått välkomna flera nya invånare. Studier tyder på att fler och fler ungdomar vill flytta till landsbygden eller tillbringa en del av sin fritid där.

Nöjen med landsbygdslivet

De begränsade livsstilar under det senaste året har öppnat våra ögon för det faktum att de milda nöjen i landsbygdslivet kan vara värda att byta mot stadens snabba bekvämligheter. Nyligen intervjuades en grupp yngre personer som valde att bosatta sig ’på landet’. De avslöjade att för dem går fördelarna med att bo på landet långt utöver billigare bostäder och renare luft. Den urbana livsstilen med fokus på arbete och umgänge ersatte de med en mer målmedveten existens. Och de hade utvecklat en större känsla av välbefinnande som ett resultat.

Från take-away till spontanitet

Det verkar att fler är på gång. Ett takeaway-kaffe eller hemleveranspizzor kanske inte tillhör de dagliga möjligheterna, men det finns något som är mycket givande när man upptäcker kreativitet och spontanitet i rutinerna som följer med livet på landsbygden.

Efter flytten till landet justerar många sina dagliga rytmer: att titta på fåglarna när du dricker dagens första kopp kaffe; pausa vid ett annat skede på varje hundpromenad för att verkligen ”se” landskapet; njuta av den dagliga ritualen att hämta brännved från sitt förråd och fylla korgen bredvid vedbrännaren. Det är små saker som gör en stor skillnad för känslan av välbefinnande – en slags glesbygdsversion av den omedelbara tillfredsställelsen av uttagningskaffe!

Stålboga inspirerar

Vi har alla uppmanats att omvärdera och kalibrera våra liv det senaste året. Vår omgivning spelar då en viktig roll. Under dessa utmanande tider har vårt fina Stålboga och allt omkring utvecklat sig allt mer till en riktigt inspirerande reträttort!